Abdullah ÇİNGAY - Okul Müdürü

Abdullah Çingay 1967 yılında Bingöl’de doğdu. İlk ve Orta öğretimini Bingöl’de tamamladıktan sonra lise eğitimini Ankara’da tamamlayarak 1987 yılında Mısır Alazhar  Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kelam ve Felsefe Bölümüne girerek 1991 yılında mezun oldu.  Aynı yıl ve aynı fakültede Kelam ve Felsefe bölümünde yüksek lisansa başlamış  ancak eğitimi tamamlayamadan Türkiye’ye dönmek zorunda kaldı. 1993 yılında  Adıyaman Çelikhan ilçesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak göreve başladı . Sırasıyla Bingöl 100. Yıl İlköğretim Okulu , Bingöl Anadolu İmam Hatip Lisesi, Bingöl İmam Hatip Lisesi, Bingöl Rekabet Kurumu Lisesi,  Ankara /Çankaya İl Genel Meclisi İlköğretim okulu Ve Ankara/ Çankaya İl Genel Meclisi Ortaokulunda  öğretmen ve idareci olarak görev yaptı. Keçiören  Tarhuncu Ahmet Paşa İmam Hatip Ortaokulunda Okul Müdürlüğü yaptı ve şuan  Ankara/ Çankaya  İl Genel Meclisi Ortaokulunda Okul Müdürü olarak görevine devam etmektedir. Evli ve iki  çocuk babasıdır.