Haydi Tap Tap Yap - Proje Hakkında

11.03.2022 2391

HAYDİ TAP TAP YAP

Proje hakkında

Duygulara Odaklı Dönüşümler Tekniği olan "Taping" sisteminin öğrenme zorluğu, korku, öfke, sınav kaygısı, akranlarla ilişki sorunları olan, travma yaşamış çocuklara müzik ve ritim aracılığıyla ulaşarak bilinç altlarındaki negatif duygular ve düşünceler yerine, pozitif düşünceleri yerleştirebilmek adına planlı çalışmalar yaparak ve öğrencilere öğreterek zihinsel, bedensel iyileşmelerini sağlamak.

 

HEDEFLER

Duygulara Odaklı Dönüşümler Tekniği olan "Taping" sisteminin öğrenme zorluğu, korku, öfke, sınav kaygısı, akranlarla ilişki sorunları olan, travma yaşamış çocuklara müzik ve ritim aracılığıyla öğretilmesi. Bunun için kendi bestem olan 'Haydi Tap Tap Yap' şarkısı kullanılacaktır.

 

ÇALIŞMA SÜRECI

Bu çalışma 2021–2022 Eğitim Öğretim yılını kapsayacaktır. Mart ayı ile Nisan ayları arasında çalışılacaktır. Her hafta yapılan çalışmalar sürece uygun olarak paylaşılacaktır.
Mart 1.hafta; Proje ekipleri oluşturulacaktır.
Tanışma ve toplantı yapılacaktır.
Mart 2.hafta: Öğrenci veli izin belgeleri alınacaktır.
Okul tanıtım etkinlikleri yapılacaktır.
Mart 3.hafta: Öğrencilere ve velilere Taping hakkında sunum yapma.
Logo çalışması. Proje logo seçme çalışması.
Mart 4.hafta: Öğrencilerle şiir yazma çalışması yapılacaktır. Sanal sergi hazırlanması.
Nisan:1.hafta: Okulda proje panolarının yapılması.
Nisan 2.hafta: Projeye uygun hazırlanan "Haydi Tap Tap Yap" şarkısının telif hakkı alınacaktır ve kullanılacaktır. Tüm öğrencilere öğretilecektir.
Nisan 3.hafta: Şarkıyla projeyi özetleyen video çalışması yapılacaktır.
Nisan 4.Hafta: Proje ile ilgili sınıf çalışmaları yapılacaktır.
Fotoğraflarla dergi oluşturulacaktır.
Proje tamamlanacaktır.

 

BEKLENEN SONUÇLAR

Duygulara Odaklı Dönüşümler Tekniği olan "Taping" sisteminin öğrenme zorluğu, korku, öfke, sınav kaygısı, akranlarla ilişki sorunları olan, travma yaşamış çocuklara müzik ve ritim aracılığıyla ulaşarak bilinç altlarındaki negatif duygular ve düşünceler yerine, pozitif düşüncelerin yerleştirilmesi.

 

PROJE KAYIT BELGELERİ

30-03-202230-03-2022