TARİHÇEMİZ

19.12.2012 4515

Okulumuz 1996 yılında Ankara Çankaya Ahmet Haşim İlköğretim Okulu´na ek bina olarak düşünülmüştür. Dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel´in direktifleriyle dönemin Ankara Valisi Sayın Erdoğan Şahinoğlu ve İl Genel Meclisi okulumuzun inşaatını üstlenmiştir. Okulumuzun Projesi Ahmet Haşim İlköğretim Okulu Müdürlüğü yapmakta olan Sayın Mahmut Zengin tarafından Mimar Selma An´a çizdirilmiş ve dönemin Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Murat Bey Balta tarafından programa alınarak okulumuz inşaatına 1998 yılında başlanmıştır. Okulumuz tüm giderleri İl Genel Meclisi bütçesinden karşılanmıştır. 2001 yılında inşaatını biten okulumuz 2001-2002 yılında İl Genel Meclisi İlköğretim Okulu adıyla ve 600 öğrencisi ile eğitim ve öğretime başlamıştır. Şu anda 36 derslik, 2 Ana Sınıfı, 1 Fen Bilgisi Laboratuarı, 1 Bilgi Teknolojisi Sınıfı, 1 Müzik Odası, 1 Resim Odası, 2 Teknoloji Tasarım Atölyesi, 1 Serbest Etkinlik Odası, 2 Özel Eğitim Odası, 2 Rehberlik Odası, 3 İdare Odası, 1 Memur Odası, 1 Hizmetli Odası, Çok Amaçlı olarak kullanılan Salonu ve Yemekhanesi ile 984 öğrenciye eğitim-öğretim hizmeti sunmaktadır.